Strandrace seizoen 2015 – 2016 van start

Afgelopen zaterdag 31 oktober 2015 heeft om 11:25 het startschot geklonken voor de start van dames bij de Derp Bikers Beachrace. De knal voor de heren vond plaats om 12:00. Alles wat het strandracen zo mooi maakt was aanwezig tijdens deze battle op het strand. De Derp Bikers Beachrace geldt al enkele jaren als de start van het officieuze strandraceseizoen en onderscheidt zich van veel races door de gemoedelijkheid en de hoeveelheid toeschouwers die de moeite nemen om te komen kijken, en niet geheel onbelangrijk, ook even de dikke afterparty mee pikken.

Een uitdagend parcours, meerdere passages voor de toeschouwers en slopende hindernissen voor de deelnemers zorgen voor fraaie momenten en een hete strijd. Dat het weer subliem was heeft zeker een steentje bijgedragen.

Bij de dames was Paulina Rooijakkers de bazin op het strand. De rest kon slechts volgen met Rozanne Slik en Nancy Karels als de nummers 2 en 3. Bij de heren sloeg Ronan van Zandbeek toe bij de laatste hindernis in Egmond aan Zee. Waar Ramses Bekkenk tot aan de obstakels fietste rende van Zandbeek op de heuvels af en was het snelst weer op zijn fiets na de twee heuvels. Bekkenk was niet meer in staat het kleine gaatje dicht te rijden de resterende paar 100 meter. De complete uitslag is na te lezen op de Facebook pagina van de boois uit Egmond aan Zee.

De officiële start van het strandraceseizoen vond plaats een dag later in Hoek van Holland. Dit maal was het stuivertje wisselen voor Bekkenk en van Zandbeek. De oude meester sloeg genadeloos toe en won, daar waar hij er de dag ervoor niet in slaagde.

Van de Derp Bikers Beachrace heeft Beachracing.nl verslag gedaan. Beeldmateriaal is terug te vinden op onze facebook pagina en op Flickr.

De Beachclassic Hoek van Helder – Den Helder hebben we zelf gefietst, al is de groep uitgedund aangekomen door materiaal pech en heimwee gevoelens bij passeren van Egmond aan Zee. De verslagen staan her en der op het interweb. Dit geldt ook voor beeldmateriaal.